Jonas Veeckman


foto: Photostudio S
foto: Photostudio S

Jonas Veeckman

geeft op vrijdag de les jazz techniek.
Wil je aansluiten bij de Company dan is deze les volgen een vereiste. 

 

Na zijn eerste jaar dansles, volgde Jonas al zo’n 20 uur dans per week, vnl. Jazzdans. Hij vervolgde zijn dansopleiding bij jazz-danspionieren en danspedagogen Jac Delsing en Eliane De Gendt, en vele anderen...

Naast Jazzdance kreeg hij ook een opleiding in Moderne, Klassiek Ballet en zelfs in Urban.

Hij vervolgde zijn dansopleiding verder met nationale & internationale stages.

 

Jonas maakte jarenlang deel uit van het Showteam van ‘Balletschool Ann Sophie Deweer’, het huidige 'Fit2Dance', waar hij nu zelf de dienst uit maakt als choreograaf te zijn.

Hij was eveneens choreograaf van evenement in ‘’t Kuipke’(Gent), van musicalproductie ‘HAIRPSRAY’(Knokke), en hij organiseerde in 2017 zijn eigen dansvoorstelling met meer dan 120 dansers die wekelijks bij hem les volgen.

 

Als danser heeft hij ook al op heel wat theaters in België en Nederland gestaan.

Hij was onder andere solo-danser bij MiLoProductie, en danser bij tv opnames (oa ClipzCafe, Fata Morgana,...)

 

Jonas danst in het vooraanstaand dansgezelschap ‘Pro Arte’(olv Jac Delsing & Eliane De Gendt), waar hij oa.al mocht dansen in een choreografie van ‘Ray Tadio’(San Francisco) en bij ‘Sako Compagnie’ olv Lizzy De Lobel (1ste prijs Dirty Ballet 2012, 1ste & Jury-Prijs Festival Dans ad Stroom, 2de prijs Young Dancers Competition)

  

Jonas profiteert van deze rijke ervaring om deze te kunnen doorgeven aan zijn leerlingen.

Momenteel geeft Jonas les in heel Vlaanderen om zijn passie over te brengen op zijn leerlingen. Dat merk je ook aan zijn intensieve maar ‘step by step’ aanpak in de les. 

 

Zijn visie is dan ook heel duidelijk  : learn and you will …

 

In de lessenreeks staat de algemene danstechniek centraal. Deze wordt toegepast in de aangeleerde danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek. Daarin wordt de veelzijdigheid van Jonas weerspiegeld.

 

Om aan te sluiten bij het showteam, wordt gevraagd om een auditie te doen. Waar en wanneer wordt afgesproken met de dansdocent.