Ann Van Kerschaver


foto:
foto:

Ann Van Kerschaver

geeft 'musical : zang, dans en theater'

 

Ann begon haar opleiding Algemene Podiumkunst in de Showbizzschool voor podiumberoepen (Oostende) en haalde daar de hoogste onderscheiding voor toneel en woord. 

Haar toneelervaring diepte ze uit de academie van woord (Eeklo) waar ze de eerste prijs voor toneel en woord won en een oorkonde van de stad kreeg. Dat was echter nog niet genoeg ..

 

.

 

Ann vertrok naar het buitenland voor verschillende Engelse stages, o.a. bij Musical Theatre en Laine Theatre Arts. Ook voor zang heeft Ann de nodige achtergrond. Ze volgde les bij Diana Verdoodt, Steve Dujardin, Nigel Brooks, Helena Maes, Nathalie Denyft ,Roel Vandekerckhoven en Marieke Bresseleers. Om het pakket compleet te maken volgde ze ook nog cursussen en workshops in de bewegingsleer, ballet, jazz, hedendaagse dans, tapdance, grime en regie. 

Een paar jaar geleden pikte ze de draad van het studeren weer op met een musicalopleiding bij JTO. 

 

Ann speelde zelf mee in de musicals : ‘Het oneindige verhaal', 'Alladin', 'Repelsteeltje', 'Junglebook', Merrily We Roll Along en Annie, ... en binnenkort ... The Witches of Eastwick . 

 

in 2009 nam ze de regie van 'Honk!' op zich. Kort daarna volgde de regie van het groots opgezette 'Peter Pan'. Deze productie werd genomineerd voor een Vlaamse Musicalaward. 

Bij KotéKoer vzw, speelde ze in 'Merrily We Roll Along' de rol van Gussie Carnegie, waarvoor ze een Gouden Meeuw in de wacht sleepte. Ze nam ook de regieassistentie van deze productie op zich en regisseerde er de gewaagde rockmusical 'Little Shop of Horrors'.  

Momenteel regisseert ze de groots opgezette familiemusical 'De 3 biggetjes'.

 

Na een sabbatjaar binnen het musicalgenre, nam ze vorig jaar de draad weer op door het op zich nemen van de kindercoaching voor de musical Annie (Milo). Het werken met kinderen beviel haar zo goed, dat ze er niet aan twijfelde om verder met de talenten van morgen te werken. Ze begon met steeds meer les te geven in musical.

 

Het is voor Ann super belangrijk dat elk kind zijn of haar talent ten volle kan ontwikkelen. Ann combineert in de les steeds zang, dans en toneel.